» Wie is de echte Kruyt, Kruit, Kruijt, Kruidt, Cruijt, Cruit, Crewitt etc.etc.
Foto Prachtig toch, Internet....Daar kan je van alles tegenkomen. Zo dacht ik altijd dat wij de enige familievereniging waren met de naam Kruijt, Kruit enz. Niet waar dus. Jan Lichtenbelt houdt er een site op na die je aan de rechterkant kunt aanklikken. Hier vindt je een andere Kruyten stamboom. Beginnend in Belgie. (Helemaal tot Jan Cruut) en dan afsplitsend in Katwijk.
Fascinerend hoe stambomen worden uitgeplozen. In de “Katwijk- Leidse” tak gaat de familie niet verder dan Jacob Hzn. Cruijt. Dat er dus een Hendrik Jacobzn Cruijt moet zijn geweest is duidelijk, maar wanneer is die geboren? Dat zien we niet terug.
In de Stamboom van de 2e familie Kruyt gaat de reeks verder. Tot aan Jan Cruut toe. Als je de site van Jan Lichtenbelt uitpluist, dan zie je zelfs bewijzen hiervoor. Geweldig! De afsplitsing vond plaats in Katwijk. Ooit liep ik in de oude Scheveningse Kerk door het Koor. Daar vond ik de grafsteen van Bastiaan Kruit. Lang gedacht dat deze man een voorvader van mij was. Jaap Kruit uit Dordrecht vertelde echter dat dit van een andere Kruiten familie moest zijn. En jawel hoor….Nu eindelijk het bewijs! Kijk er de stamboom maar op na!
Ik wens U veel plezier met “neuzen” in andermans familie!

Henk